Monday, November 3, 2014

KEHILANGAN JEJAK [ CERITA BENAR ]

 
 

Di Sini aku ingin membuat pengakuan. JENG JENG JENG . . . . .

Sekian lama aku tidak berblog, aku sedih , hampa , pilu ,kecewa , merana , menangis, aku lapar , aku makan. Ehh, Semuanya disebabkan aku sudah sambung ke-study-an aku, di sebuah kolej, yang di beri nama SAITO COLLEGE , mungkin ramai yang kurang pasti di mana letaknya college ini, tidak mungkin ia berada di JEPUN, kalau yaa pun, apa salahnya. Hohohoho.

Berbalik kepada Tajuk utama kita, KEHILANGAN JEJAK . Kali ini, tajuk kita membawa maksud, kemana kah aku menghilang, walaupun banyak yang tidak ambik peduli, aku tetap juga mau cerita,, walaupun kau cakap "Aiman tak kesah" sekalipun, aku tetap mau cerita.

Sebenarnya, waktu aku di PLKN Hari yang ke 11 , aku mendapat panggilan dari Puan Mulia A.K.A Mama aku. Perbualan kami lebih kurang begini:

Mama : Hello nak,
Aku : Ya mak?
Mama : Minggu Depan kau keluar PLKN ahh, Mama sudah kasi daftar kau masuk Kolej.
Aku : Alaaaaa, kenapa awal betul, bahagia sudah aku disini .
Mama : Kau bilang , kau mau keluarkan hari tu kan?
Aku : Alaaa itu duluuu. aku yang dulu , bukan lah yang sekarang *ok, yang ini aku tambah.
Mama : Bha, apa bole buat (Mama bagi henpon dengan bapa)
Bapa : (Perbualan aku dengan bapa yang menyuruh anaknya keluar PLKN masuk ke kolej)

Pada pengakhiran perbualan anak beranak ini , aku terpaksa menyerah kalah, dan keluar PLKN, masuk college, di Selangor. Agak kecewa sedikit lah, terpaksa meninggalkan PLKN . At last, aku masuk kolej, dan di pendekan cerita , aku menjalani hari hari tanpa wifi laju di kolej, dan proses berbloging aku pun tergendala dengan tidak di sengajakan.

Kesimpulannya disini, dalam perbincangan housemate aku, kemungkinan besar, kami akan sambung wifi di hostel, dan berkemungkinan besar lagi, aku akan update blog seperti blogger yang dulu .

TRAGISKAN CERITA AKU. LAIN KALI AKU BUAT CERITA LEBIH TRAGIS LAGI OKAY, OKAY THEN, ASSALAMUALAIKUM ?  

Terima kasih buat pembaca blog aku ini, in syah allah, kalau sudah dapat berblog, akan ku jejak blog mu. Hohohohoho.


Whatever it is, Aku still happy. yahooo!

Xoxo BatuNisan :)
 
 

Wednesday, June 4, 2014

Friday, May 16, 2014

Salam Jumaat #10 : Derhaka Pada Ibubapa?



Ingatan untuk diri yang lemah ini jugaa,, kita tidak akan terlepas dari membuat kesalahan , so muhasabah diri sendiri. Sekadar peringatan.

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Wednesday, May 14, 2014

Friday, May 9, 2014

Salam Jumaat #9 : 3-year-old Syrian Said Before He Died



Salam Jumaat
Semoga di tempatkan orang orang yang beriman. 
Al-fatihah


AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.


Friday, May 2, 2014

Salam Jumaat #8 :Seluar Senteng Sunnah Nabi?




Banyak aku nampak  post post di facebook pasal Seluar Senteng nih. So tanpa keliru mengelirukan. Kalau pakai seluar nih boleh, cuma ia bukan sunnah nabi. jangan salah tafsir :)

AutoPublish

Sorry, I dekat PLKN Sekarang nih.

Thursday, May 1, 2014

Wednesday, April 30, 2014

Tuesday, April 29, 2014

Monday, April 28, 2014

Tips : When A Little Kid Asks Me


Bukan susah untuk jawab soalan dorang. tapi, kadang kadang soalan yang dorang tanya susah untuk di explain kan. *Hamboii . So , guna seja Tips nih. hahahahaha . Ikut sekali macam mana reaksi muka pakcik misai di atas nih. komfem semua budak budak kagum. Lol.


AutoPublish

Sorry, I dekat PLKN.

Sunday, April 27, 2014

So this is What Blair Waldorf Said



I'am totally agree with this. hewhew

AutoPublish
Sorry , I dekat PLKN Sekarang ni

Saturday, April 26, 2014

Tips: Elakkan Motor Di Curi



Inilah kelebihan hantu mop, dapat mengelakan Motor atau barang barang di luar rumah di curi.Hehehe, Jom cuba, manalah tahu berkesan. Kbye. xoxo sasa


AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.



Friday, April 25, 2014

Thursday, April 24, 2014

Quotes : Tun Dr Mahathir Mohamad


Quotes of the day:
Tun Dr Mahathir Mohamad

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Wednesday, April 23, 2014

Wordless Wednesday #21 : Scheduled



Memandangkan sekarang aku berada dalam PLKN, so aku terpaksa buat AutoPublish , untuk mengaktifkan blog supaya tidak menjadi sarang labah labah. 

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Wordless Wednesday #19 : Kata kata Cat Stevens@Yusuf Islam



So , Its up to you . :)

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Tuesday, April 22, 2014

Monday, April 21, 2014

Tips: How To Clean a Blender



Mesti ramai yang suda tahu tip tips macam nih. Ini hanya untuk perkongsian pada yang belum tahu tentang cara cara ini sahaja. Cr to owner gambar :)

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Sunday, April 20, 2014

Tips: Cara Cantikkan Computer Keyboard



Barang barang di atas boleh di dapati di Kedai kedai runcit yang berhampiran anda, Bukan sahaja mampu berjimat, tetapi keyboard anda akan bertambah comel. Jom Try sama sama.

AutoPublish
Sorry , I Dekat PLKN Sekarang ni.

Friday, April 18, 2014

Thursday, April 17, 2014

Oh , You Hate me?




Benda nih pernah terjadi dekat diri aku sendiri suatu ketika dahulu. waktu tu aku tengah syok syok dengan kehidupan diri ni, tiba tiba ada pulak kazen aku bagitau aku,  yang kawan dia nih tengah sindir aku dalam post facebook dia. Hahahahaha, What? hampir setahun dia sindir aku ? aku kenal pun tidak budak nih. 
So aku buat buat "innocent" and buat buat muka suci ja lah. who cares ? hater gonna hate. aku biar ja dia sindir, sampai lah dia penat dan bosan, tanpa dia sedar yang aku tahu, hahahaha . Kalau aku boring or bosan, aku pergi facebook dia , untuk menceriakan diri. sebab lucu ba, ayat budak budak . atau bajau says "manas diri diri"

Motif : Jangan layan haters. Jadi kan haters sebagai kata kata semangat untuk anda bangkit semula. *Cehh . hahaha  . Jadi Lebih matang, jangan la bawa gaduh sana gaduh sini, perkara macam nih sooooo tidak matang punya kerja. so yeah , what say you?

Manas Diri diri = marah sendiri sendiri /  tidak kena layan  /  kurang kasih sayang

AutoPublish

Sorry, I dekat PLKN Sekarang nih :)

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...