Saturday, August 26, 2017

HAPUSKAN POST LAMA



Hi you, yes you . Harini aku buat satu misi. Misi hapuskan post lama yang mengarut. Secara jujurnya, selain post tu mengarut ia juga menjatuhkan reputasi aku dalam kata lain bikin malu . 


Sebelum ada yang rajin scroll masa lalu aku dalam blog ni. i better delete dulu . RIP Post lama .

Thursday, August 24, 2017

BLOGWALKING




Blogwalking. lama aku tidak buat blogwalking. Memandangkan aku baru nak up semula, aku akan cari semula yang rajin comment dekat blog aku dulu . Say hi to me, siapa yang dah berjaya sampai ke sini hehe

Wednesday, August 16, 2017

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR


Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor 


Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terjun tahu lah kot. 

Sungai kanching ni berada di rawang, aku pernah pergi sana waktu aku masih student lagi, not my favorite, but untuk yang nak have fun with your friends tu boleh lah. 

Kalau dulu aku duduk Pj , aku ambil ktm sentul tak silap aku ... from setia jaya . Lepas tu jalan kaki sikit , ambik bas, tapi aku tak suggest pun untuk korang yang tak pernah pergi sana, naik macam apa yang aku cakap ni, sebab lepas turun dari ktm you need to know the area first, kawasan keluar dari ktm tu macam area hutan sikit, bukan hutan sangatlah, dia more too ada bangunan lama lah kot, sempat juga aku tangkap gambar .

kawasan ktm 


kawasan dia macam tertutup sikit

ada bangunan lama




Lepas kau dah lalu jalan ni, kau kena ambil bas pula, ke rawang. cakap dengan pakcik bas , saya nak ke sungai kanching dekat rawang. Then sampai ... sebabkan gelojoh, kami tak sempat ambil gambar entrance Hutan Lipur Sungai Kanching.

For those yang tak suka monyet, i'm warning you guys, tempat ni memang banyak monyet, dia suka curi makanan , so you guys better watch out okay, bawa lah makanan lebih untuk si monyet *wink 

Aku dah dua kali pergi tempat ni, kami prefer untuk mendaki sedikit untuk mendapat air terjun yang sedap mata memandang i guess. Penat sikitlah, penat dia macam penat penat dahulu, mandi air terjun kemudian. *wink again

daki guna tangga guys

Kalau korang pergi dengan geng, boleh lah buat aktiviti sikit, aku pergi dulu untuk mandi , makan sesaja ja. so, aku akhiri entri ini dengan gambar yang sempat tangkap okay, enjoy  



so yeah, kawan aku cuba nak buat art kahkah

percubaan sekali lagi



 
 
dekat bawah ni, dia ada macam kolam, boleh lah mandi, berenang berirama

Ini adalah sejenis model-model yang tak berbayar yer.


Friday, August 4, 2017

HIDUP SEMULA

Hi guys, aku baru nak start buka chapter baru ni. Aku rasa ini dah kali keberapa entah aku cakap nak berblogging semula. okay lupakan . Since aku rasa memang takkan ada orang baca blog aku sekarang, boleh lah aku cerita kisah hidup aku yang tak berapa nak hidup ni . tapi tunggu dulu. aku akan cuba buka cerita slow slow okay. Rasa macam cakap sorang sorang pula, huh . Who cares ? . . .
So yah, let's talk to you later guys, lots of love saso.

TRAGEDI KEBAKARAN PUSAT TAHFIZ

Assalamualaikum, Baru baru ini, kita digemparkan dengan satu tragedi kebakaran yang berlaku di Pusat Tahfiz Darul Quran ittifaqiyah di ...

Kisah dula kala