Showing posts with label Kreatif. Show all posts
Showing posts with label Kreatif. Show all posts

Sunday, November 15, 2015

TEPI 7ELEVEN


Kita mulakan dengan HAHAHAHAHA senang buat duit, kau ingat senang mau cari kedai ber-nama-kan unik macam ni, susahh kau jah. Rasa bangga sikit jadi rakyat malaysia, sebab rakyat rakyatnya kreatif sungguh, sungguh ku tak percaya. Heeee, Berkemungkinan besar pada tahun 2020 kedai kedai seperti "Belakang 7E" , "Dihadapan 7E", "Diatas 7E" dan yang sama waktu dengannya akan wujud tidak lama lagi. Mari la sama-sama kita majukan 7Eleven untuk negara !

Tuesday, March 18, 2014

Kitar Semula #2: Cara Buat DIY Iphone Speaker



Ini lagi salah satu tips untuk kita berjimat or save bajet. Hehehehe. yang ini semua phone pun boleh . Kreatif , Cool and Simple . Cara Buat DIY Iphone Speaker mengunakan benda di atas tuh, dengan ini kita dapat lah kitar semula barang terbuang. *Pun boleh. hewhew .Belum cuba try test belum tahu, jadi apa tunggu lagi cuba lah. heww

Sunday, March 16, 2014

Kitar Semula #1 : Cara membuat Tempat simpan Handphone







Ini cara cara untuk kita berjimat, atau save bajet. Kitar Semula barang yang tidak guna adalah amalan yang kreatif, Hoho Simple And Cool.  Cara membuat Tempat simpan Handphone. Belum cuba belum tahu, then  apa tunggu lagi, cubalaa. hehehe

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...