Showing posts with label kehidupan. Show all posts
Showing posts with label kehidupan. Show all posts

Sunday, November 8, 2015

KAU TAHU MALAS TU APA?


Malas? kau tahukan malas bermalasan tu bahaya, sebab malas kita jadi pemalas malas belajar, tiadalah ilmu, tiada ilmu , so tiadalah kerja, kau takada kerja macam mana mau ada duit, tiada duit kau tak dapat beli makanan, tiada makanan kau akan lapar, bila lapar, kau kan sakit, bila kau sakit berpanjangan, kau akan mati. perghh dasyat sungguh huraian malas kali ini. HAHAHAHA  kau akan tahu erti "MALAS" bila kau kenal erti dunia sebenar, macam mana keadaan alam realiti sebenar. H-m-m-m-m-m bunyinya hmmmm. Entri ni bukan mahu mengajak kau orang malas berjemaah, agak agak lah, mak aku pun marah kalau aku malas. Hehehehehe

Sahaja aku update entri sebegini, kerana aku rasa malas berpanjangan hari ini. i kennot think la. rasa malas gila buat semua benda. belajar malas, shopping malas, main game malas, mandi malas, duduk baring terlentang terdampar terkasima semua ter pun aku malas. rasa macam tiada motif pula entri ni, mohon jangan bash patik, sebab patik langsung tiada idea untuk dipaparkan. okay dah Sekian untuk entri Malas Hari ini. Malas kan, mau buat macam mana lagi? Mari lah kita tembak owner blog ini bersama-sama Heeeeeeeeeeee

Kata kata akhir entri ini. Jauhilah MALAS , ingatlah orang yang tersayang :)

Wednesday, April 15, 2015

PERJALANAN

Lamanya rasa duduk di negeri orang. Dulu, waktu masih hingusan lagi, tidak sabar sabar mau jejak kaki ke keyel . Tapi sekarang, alahaii. Baru aku tahu erti hidup sebenar di perantauan, Hahahaha *ayatpasrah.

Aku juga adalah salah seorang pembaca tegar novel novel melayu , bukan lah semua novel cinta, aku minat baca novel FIXI u'olls. Dalam novel ni semua bentuk kehidupan dia ceritakan, kehidupan orang berada, orang miskin, orang mental, orang bertukar jantina, orang itu, orang ini, orang begitu, orang begini  kira semua tentang kehidupan yang sebenarlah dia ceritakan.

Kadang yang di ceritakan di dalam buku susah untuk kau percaya orang kita zaman sekarang, tapi itulah hakikatnya. Dulu aku tidak percaya tentang orang yang suka sama sejenis, tapi bila aku masuk alam kolej ni, berbagai ragam aku jumpa, termasuklah kawan yang berbual dengan aku setiap hari. Tapi bila kita tengok dari fizikal dorang, mustahil untuk dorang lakukan benda benda songsang ni, tapi itulahhhh, mau buat benda yang kita inginkan, jangan tengok pada fizikal, tengok pada kemampuan kita. *merapukejap

Haii lah dunia, aku ingat hanya dua jantina ja yang hidup di muka bumi ini. Rupanya, ada lagi yang tersembunyi, kadang aku takut berkawan dengan dorang, tapi bila kau tahu kenapa dorang buat benda ni, mungkin kau akan terima guna logik akal, atau mungkin tidak sama sekali. Itulah dunia yang aku berpijak sekarang, aku mesti hadapi walaupun susah untuk kau terima. Tapi tidak sangka aku boleh jalani hidup sekarang dengan kaki sendiri.

HUTAN LIPUR SUNGAI KANCHING, RAWANG, SELANGOR

Hutan Lipur Sungai Kanching, Rawang, Selangor  Hi. So aku nak cerita pasal sungai kanching, i guess siapa minat mandi air terj...